Nikka from the Barrel 3 liter

€ 325,00
Omschrijving

De Nikka from the Barrel 80th anniversary bevat 51,4% alcohol en wordt gemaakt in japan. Deze special uitgave heeft een bijbehorende pipet om glazen te vullen

Deze whisky heeft mogen rijpen op Bourbon en Sherry vaten waardoor hij zijn smaken heeft kunnen ontwikkelen. De smaak is stevig en kruidig en met tonen van eikenhout. De aroma's zijn van gekarameliseerd fruit. De afdronk is heerlijk lang, met aroma´s van rijpe vruchten, gecombineerd met zacht eiken en tonen van vanillen, ook zult u wat lichte rokerigheid ontdekken met wat cacao.

Van oudsher:

De familie Taketsuru bezat een Sake brouwerij in 1733. Dit bedrijf werd van generatie op generatie doorgegeven. Zo ook Masataka Taketsuru, die het familiebedrijf voort wilde zetten en scheikunde studeerde aan de Universiteit. Masataka had een voorliefde voor Whisky en besloot dan ook zijn leven op te dragen aan whisky. Hij kreeg de kans op naar Schotland te gaan en studeerde daar als eerste Japanner 'the art of whisky making' aan de universiteit.

Eenmaal terug in Japan produceerde hij de eerste Japanse whisky ooit. Maar hij besefte ook, dat het erg van belang was om onafhankelijk te worden als hij het ver wilde schoppen in de wereld van whisky en besloot om zijn eigen whisky distilleerderij te beginnen in plaats van verder te gaan met de sake brouwerij van zijn familie. Zo begon hij Nikka Whisky in het jaar 1934.

Inhoud 3 liter!