Bacardi Carta Blanca 1 liter

€ 17,95
Bruto gewicht: 1,50 Kg
Omschrijving

Bacardi is op 4 februari 1862 opgericht door Facundo Bacardí. Het merk kent een roerige geschiedenis, waaronder het vluchten van verschillende topmannen in de jaren '60 voor het regime van Fidel Castro. De verschillende werkmaatschappijen in Mexico, Puerto Rico, de Verenigde Staten, Bahama en Bermuda zijn in 1992 geconsolideerd tot één bedrijf. Tegenwoordig is het bedrijf een van de grootste sterkedrankconcerns ter wereld, met een omzet van ongeveer 5,5 miljard US dollar (in 2008).

Vandaag de dag is Bacardi niet te vinden in Cuba. Het grootste merk rum in Cuba is Havana Club, een bedrijf dat genationaliseerd werd na de Cubaanse revolutie in 1959. Dranken die gemaakt worden in de voormalige Bacardi distilleerderij worden verkocht onder de naam Caney. Ondanks dat het hedendaagse Bacardi niets meer te maken heeft met het land Cuba probeert het om commerciële redenen haar Cubaanse afkomst te benadrukken. Dit is mede een gevolg van toenemende concurrentie van Havana Club op de internationale rummarkt. Bacardi heeft kritiek en juridische problemen gehad over deze strategie, deels omdat het klanten onterecht zou laten geloven dat het een Cubaans product betreft en deels omdat Bacardi op verscheidene manieren de Amerikaanse boycot van Cuba heeft gesteund en daarmee het Cubaanse volk benadeelt.

Toen koning Alfons XIII van Spanje de Spaanse griep kreeg, dronk hij een fles Bacardi-rum leeg. De volgende dag was de koorts weg en, hoewel het onwaarschijnlijk is dat dit door de Bacardi zou zijn gekomen, staat sindsdien op elke Bacardifles het Spaanse koninklijk wapenschild afgebeeld.

Inhoud fles 1 liter