Classic Malt Set Gentle

€ 42,50
Omschrijving

De Classic Malt Set Gentle is een zeer mooie Malt Whisky met drie verschillende merken whisky's in flesjes van 20cl inhoud in een luxe cadeau box met uitleg.

De set bestaat uit 3 bekende Malts:

  • Glenkinchie 12 Years
  • Dalwhinnie 15 Years
  • Oban 14 Years

Glenkinchie 12 Years

bevat zoete aroma's, is licht geparfumeerd met zoethout. Er zijn bloemen, vers gemaaid gras en hooi aanwezig in de mond. Probeer deze malt direct uit de diepvries: hij is erg verfrissend.. Deze whisky is als het landschap, zacht en aangenaam. Door de gedeeltelijke scherryrijping zijn er sherrytonen naast bloementonen.

Dalwhinnie 15 Years

Gekenmerkt door een lichte turfsmaak en heerlijke notities die op voortreffelijke wijze zijn gebalanceerd. Op de neus zijn er aroma's aanwezig van citroen, sinaasappel en granaatappel met hints van peer, rook en honing. In de mond bevat deze whisky een zachte smaak van zoete honing, turf, cacao, melkchocolade en mout gevolgd door tonen van fruit, kaneel, koffie en eikenhout. De afdronk is zacht en rokerig met een hint van turf en de aanhoudende warme smaak van honing, met een peperig randje.

Oban 14 Years

Een superieure whisky met een fruitig karakter en heerlijke notities van onder meer honing en mout, heel erg lekker!
Deze whisky heeft een volle geur van zeezout en rook. Een zwaar mengsel waarin vijgen, specerijen en fruit om de aandacht strijden.

De whisky's bevatten allen 43% alcohol